PilaTest

Elmélkedéseim

5 dolog, amiért jó Pilates oktatónak lenni

Nemrég szóba került, hogy mi ez az egész, hogy megint pilatesezem. Merthogy karácsonykor kitaláltam, hogy felfüggesztem az edzőséget, pályát változtatok, egy kis változásra van szükségem. És akkor tényleg így éreztem. Olyannyira, hogy nemcsak az óráimat, tanítványaimat mondtam le, de a saját edzéseimből is kimaradt a Pilates egy ideig. Aztán valahogy tavasszal megint visszakúsztak a pilatesgyakorlatok a mindennapokba. Utána pedig jöttek a gondolatok, hogy talán mégiscsak jó lenne tovább folytatni, amit 2011-ben elkezdtem. Valahogy nem tudok megszabadulni ettől az egésztől. 

El is gondolkoztam, miért is olyan jó a Pilates oktatóság. 

20258195_677309432469735_1308791776374609098_n.png
1. A Pilates lehet több, mint hobbi

Gondolkodtál már azon, hogy milyen is lehet, ha úgy igazán, szívből szereted a munkádat? Ha szereted a Pilatest, szeretsz tanítani, szeretsz emberek közt lenni, segíteni másokon, érdemes elgondolkodni azon, hogy a Pilates oktatása is a karriered része legyen. Teljesen kockázatmentesen, eleinte heti pár órában a szokásos munka mellett, majd pedig ha teljesen beleszeretsz, folyamatosan növelve az óraszámodat, akár főállású oktató is lehetsz. És a legkényelmesebb ruhákban töltheted a munkanapjaidat. 

2. Kizökkensz az irodai környezetből

Ha már unod, hogy egész nap ülésre vagy kényszerítve és alig várod, hogy vége legyen a napnak és rohanhass edzésre vagy haza, ha eleged van abból, hogy folyton emlékeztetni kell magadat arra, hogy legalább a szomszéd irodáig sétálj el, hogy átmozgasd kicsit magad, akkor szólok, hogy Pilatesoktatás közben egészen biztosan nem leszel a székhez kötözve. Lehet, sőt esélyes, hogy oktatóként nem fogod a teljes órát végigcsinálni, de garantáltan mozgásban leszel, ahogy egyik vendégtől a másikig sétálsz, hogy ellenőrizd a helyes testtartást és korrigáld őket, ahol szükséges.
Arról nem is beszélve, hogy a Pilates órákra különböző háttérből érkező, különböző foglalkozású emberek kedvelik, így a Pilatesnek köszönhetően olyan emberekkel futhatsz össze, akikkel enélkül talán soha nem adódott volna lehetőséged. 

3. Segíthetsz másokon

Pilatesre sokszor jönnek olyanok, akik ilyen-olyan fájdalommal küzdenek, derékfájás, csípőfájdalom, görcsös vállak az irodai munka már-már mindenkinél tapasztalható mellékhatásai. Lehet, hogy már szinte hozzászoktunk a fájdalomhoz, de nincs is annál jobb dolog, mint amikor a mindennapos fájdalom elillan. Ezt tudod adni a vendégeknek a Pilatesszel, egy fájdalommentesebb, kényelmesebb életet. Ez azért jó kis sikerélményt ad, nem?

4. Kielégítheted tudásvágyadat

Az oktatóképzés során rengeteg témát érintünk majd, de mindig lesz olyan vendég, aki extra problélmával érkezik, aminek muszáj lesz utánaolvasnod, tanácsot kérni tapasztaltabb oktatóktól. Egyszer csak rájössz, hogy minden egyes nap újat tanulsz és egyre többet tudsz.

5. Rugalmas időbeosztásod lehet

Ugyan nem fenékig tejfel az élet Pilates oktatóként sem, mert a legnépszerűbb időpontok az óratartásra azok, amikor más végzett a munkával, azaz estébe nyúlnak az órák, de éppen ezért jól összehozható más munkával is, eldöntheted, melyik estéket töltöd otthon, melyiket pedig munkával. A nap közepén, amikor a hivatalokban a legrövidebb a várakozási idő, általában nincsenek órák, így sokkal gyorsabban elintézheted a mindennapos ügyeket. Ráadásul, ha esetleg baba után szeretnél visszatérni a munkaerőpiacra, nem kell rögtön a semmi és a heti 40-50 óra között választanod, heti pár órával kezdve fokozatosan belevetheted magad a munkába.

 

Nem lehetetlen pilates gyakorlóból Pilates oktatóvá válni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pilatest.blog.hu/api/trackback/id/tr8716166850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A fészbukon is ott vagyok!

pilatest_a_facebookon_is.png

Pilates Másképp

pilatesoktatokepzes.png

süti beállítások módosítása